torsdag 16 mars 2017

torsdag, mars 16, 2017

Varför inte låna en film till helgen? Några nyheter i Mediateket är:

Marguerite
1921, i början av det glada 20-talet. Inte långt från Paris är det fest på Marguerite Dumonts slott. Som vanligt samlas musikälskare kring ett behjärtansvärt ändamål. Det enda man vet om Marguerite är att hon är rik och att hon har ett passionerat musikintresse. Det får hon utlopp för genom att sjunga. Problemet är att hon sjunger fruktansvärt falskt. Gästerna håller god min och låter henne vara den diva hon vill vara. På festen finns en ung journalist som skriver en hyllande artikel om hennes framträdande, tänkt som en provokation. Artikeln leder Marguerite att tro att hon verkligen har talang, och trots en tydligt tvekande inställning från hennes man bestämmer hon sig för att ordna en stor publik konsert.

En natt i Havanna
Långfilmsdebuterande regissören Lucy Mulloy tar med publiken till ett solkysst Havanna som får alla semestersugna att känna smaken av rom och cigarr. Tonårstjejen Lila känner sig däremot inte hemma i beskrivningen och hennes pojkflickiga beteende går inte ihop med landets rigida könsroller. När hon ansluter till sin tvillingbror och dennes strulige vän drivs de snart mot en återvändsgränd och planerar istället att fly till Miami - en drygt 360-kilometersresa som de planera att göra med en flotte.

Far from the madding crowd
I detta romantiska drama uppvaktas den självständiga skönheten Bathsheba Everdene av tre beundrare. Det är en tidlös berättelse om passion, förhållanden, kärlek och styrka.

Under sanden
Maj 1945. Strax efter krigets slut förs hundratals unga tyska krigsfångar till Danmarks västkust. Deras uppdrag: att desarmera de två miljoner minor som nazisterna grävt ner i sanden. Den hårdhudade sergeant Rasmussen för kommandot över en grupp rädda tonåringar i deras riskabla arbete där minsta lilla misstag innebär döden. Likt sina landsmän känner han ett avgrundsdjupt hat mot tyskarna och låter sin ilska flöda över pojkarna. Först när en tragisk olycka inträffar börjar hans sätt att se på de unga soldaterna att förändras, men kanske är det redan för sent...
0 kommentarer :

Skicka en kommentar