måndag 28 september 2015

måndag, september 28, 2015


I torsdags och fredags var vi bibliotekarier på Bokmässan och blev inspirerade. Vi lyssnade på flera intressanta föreläsningar. 

Bland annat lyssnade vi på när Loretta Napoleonis berättade om sin nya bok "Islamiska staten". I boken beskriver hon hur och varför terrororganisationen IS kan rekrytera så många unga män från olika länder och hur deras propaganda sprids över världen. En bok som inte kan vara mer aktuell just nu. Hennes föreläsning var helt fullsatt!

Ian McEwan pratade om sin aktuella bok "Domaren".  I boken "Domaren" möter vi Fiona May som är hovrättsdomare specialiserad på familjerättsfrågor och dömer i fall där hon måste prioritera mellan barns välfärd och religiösa fri- och rättigheter

Vi lyssnade på när Paula Hawkins berättade om sin bok "Kvinnan på tåget" som är en Hitchcock inspirerad deckarhistoria från London. Den verkar superspännande!

Vi fick också höra Magnus Linton beskriva den svenska narkotikapolitiken ur ett historiskt perspektiv. Linton vill i sin bok " Knark-en svensk historia"  visa varför den svenska linjen att bekämpa narkotika har misslyckats. Väldigt intressant!


Anders Rydell pratar om sin bok "Boktjuvarna"


Jónína Leósdóttir och Islands före detta statsminister Jóhanna Sigurðardóttir  Paneldiskussion om yttrandefriheten och dess begränsningar
med Anders Rydell, Agneta Pleijer, Gunilla Kindstrand och Nick Jones


Roland Paulsen pratar om sin bok " Vi bara lyder" en bok om arbetsförmedlingen
0 kommentarer :

Skicka en kommentar