onsdag 15 april 2015

onsdag, april 15, 2015
Nya filmer i Mediateket:

En inspiration för elever om vad en ingenjörsutbildning kan ge för karriärmöjligheter. I filmen får vi följa Felix Herngren när han möter fem olika ingenjörer runt om i Sverige och världen. Filmen kan även visas i klassrummet.

Filmen berättar den hittills okända historien om Disneys mest omtalade skurk, och det svek som förvandlade hennes hjärta till sten. Hämndlystnad får Maleficent (Angelina Jolie) att kasta en oåterkallelig förbannelse över människokungens nyfödda dotter Aurora - men hon upptäcker snart att prinsessan kan vara nyckeln till fred mellan båda deras världar.

Hugo gör bara konstiga saker hela dagarna. Det är det enda han gör. Om någonting inte är konstigt, så gör han det inte. När han blir förälskad i Helén får han problem. För det är väl inget konstigt med kärlek... Eller?

Filmen utspelar sig i 1800-talets Frankrike och är en fängslande berättelser om brustna drömmar och obesvarad kärlek, passion, uppoffringar och hämnd - en tidlös hyllning till människans okuvliga inre styrka.

Jonathan Banks är en ung, ambitiös psykiatriker som letar efter det rätta tillfället att visa framfötterna. När en ny patient, Emily, söker hjälp efter ett självmordsförsök skriver Banks ut olika beprövade antidepressiva mediciner, men ingen av dem har någon verkan. När han slutligen ordinerar en ny experimentell medicin tillfrisknar Emily och blir åter den person hon en gång var: lycklig, full av energi och passionerat förälskad i sin man Martin. Men en kväll knivhuggs Martin brutalt till döds...

Vi
Det här är historien om Ida och Krister. Deras kärlek börjar med stark passion och romantiska drömmar med hopp om att bilda familj. Ida ser upp till Krister och hans höga ideal men börjar allt mer förlora sig själv i relationen. Hennes kamp för att anpassa sig i förhållandet leder till katastrofala konsekvenser.

0 kommentarer :

Skicka en kommentar