torsdag 26 februari 2015

torsdag, februari 26, 2015
Mediateket har köpt in flera nya filmer. Välkomna att låna!

Film baserad på John Greens bästsäljande ungdomsbok. Hazel och Gus är två ovanliga tonåringar som har en hel del gemensamt: en kvick och syrlig humor, ett förakt för det traditionella och en kärlek som tar dem - och oss - med på en oförglömlig resa.

Dokumentärfilm. Finns det någon mening med att lära sig matte i skolan? Har man verkligen nytta av det i sitt vardagliga liv? Och varför är det så tråkigt? Filmskaparen Olivier Peyon besöker några av vår tids stora matematikhjärnor för att förstå den egentliga meningen med matematik.

Kritikerrosad film från Singapore. Vinnare av Camera d'Or i Cannes 2013 och Singapores bidrag till Oscarsgalan 2014. Ilo Ilo utspelar sig i Singapore och skildrar förhållandet mellan familjen Lim och deras nyanlända hembiträde Teresa. Liksom många andra filippinska kvinnor har hon kommit till Singapore på jakt efter ett bättre liv. Men detta är 1997 och den asiatiska finanskrisen börjar märkas i regionen...

Film fritt baserad på Åsa Lindeborgs kritikerrosade och flerfaldigt prisbelönta självbiografiska uppväxtskildring. En gripande och varm berättelse om 5-åriga Lisas villkorslösa kärlek till sin alkoholiserade pappa. Det är även en skildring av Sverige på 1970-talet och arbetarklassens bleknande ideal.

Kritikerfavoriten och kultikonen Jim Jarmusch är tillbaka. Detta är historien om Adam, en halvlyckad musiker och ännu mindre lyckad vampyr. Less på livet återförenas han med sin älskade Eve. Deras romans sätts på hårda prov när Eves vilda lillasyster dyker upp. Den närmaste tiden kommer hon att vända upp och ned på deras liv... för evigt!

Prisbelönt psykologisk thriller av Xavier Dolan. Tom reser till landsbygden för att gå på sin pojkväns begravning. På plats märke han snabbt att inget är som ha trott. Pojkvännens familj har många hemligheter med djupt inarbetade roller och ett psykologiskt gastkramande spel sätts igång.

Filmen utsågs till bästa film på Guldbaggegalan 2014. 20 år har gått sedan eleverna i klass 9c slutade grundskolan och gick skilda vägar. Nu är det dags för en klassåterträff. Men feststämningen kommer av sig när konflikter kommer upp till ytan och gamla sanningar ifrågasätts.

0 kommentarer :

Skicka en kommentar