fredag 25 januari 2013

fredag, januari 25, 2013
En liten lättläst bok med mycket innehåll.

I boken berättar Esmat för författaren om sin flykt från Afghanistan och hur han kom till zakSverige som ensamkommande flyktingbarn.

Det är en skrämmande, spännande och fin historia som berättas.

I boken berättar Esmat, 17 år,  om sitt liv för sin första stora kärlek som just lämnat honom. Han berättar om hur han som 6-åring tillsammans med sin mamma och syster flydde från talibanerna i sin hemby. De hade tänkt sig till Kabul, men Esmat tappar bort sin mamma och storasyster i mörkret  under flyktens första natt. Han visste att de var på väg till Kabul och tar sig dit i hopp om att hitta sin mamma och syster.  Han lyckas inte, istället lever han som gatubarn i Kabul, blir barnarbetare i en mattfabrik där han jobbar hela dagarna utan lön. Efter många år lyckas till slut fly till Europa och Sverige. Han tycker själv att han är en pojke med tur!

Det här är alltså en sann berättelse om ett ensamkommande flyktingbarn. Berättat av Esmat för författaren Monica Zak som skrivit flertalet böcker om utsatta barn. Trots sitt mycket korta format och lättlästa text griper boken tag och ger många tankar och funderingar om våra liv och hur vi lever dem. Det är trots det dystra ämnet en bok med mycket hopp och optimism. Kan varmt rekommendera den till dig som vill läsa en bra, kort och lättläst bok!

0 kommentarer :

Skicka en kommentar