tisdag 13 november 2012

tisdag, november 13, 2012
Låna en bok från Mediatekets hyllor eller få fram boken du vill ha via en QR-kod? Valet är ditt, 2012 finns det flera olika sätt att läsa en klassiker på :)


Om någon vecka ska jag ut i en klass och prata klassiker. Gösta Berlings saga, Doktor Glas, Kallocain, Singoalla .... Böckerna finns att låna i Mediateket men för er som vill testa något nytt finns nu en QR-vägg fylld med läsvärda klassiker från Litteraturbankens hemsida i Mediateket.  http://litteraturbanken.se/#!start

Du laddar ned böckerna till din telefon eller läsplatta via QR-koderna. För att det ska fungera måste du hämta en av alla QR-appar som finns (till exempel QR reader för iphone eller QR droid för android). Du måste även hämta hem en e-boksläsare (Bluefire reader för iphone eller Aldiko för android. Ta en bild på valfri QR-kod med hjälp av QR-reader eller QR droid och om någon minut finns boken i din telefon eller läsplatta, redo att läsas :) För mer information om hur du får fram boken du vill läsa, titta på Marias instruktionsfilm eller fråga oss när du är i Mediateket. Trevlig läsning!

0 kommentarer :

Skicka en kommentar