onsdag 23 maj 2012

onsdag, maj 23, 2012
Jo, det är ju verkligen det du ska!!Bild
 Moa har fått jobb på ett äldreboende under tiden hon väntar på att komma in på teaterutbildning. Hennes stora dröm är att bli skådespelerska och spela alla de stora rollerna. Jobbet på Liljebackens äldreboende är så långt ifrån allt vad Moa hade tänkt sig. Arbetet på institutionen och med de gamla beskrivs ingående med all smuts, alla utsöndringar, alla känslor av obehag och ibland äckel hos Moa. Hon tycker verkligen inte om jobbet och ska sluta så fort hon kommit in på den utbildning hon hett eftersträvar.
Men sakta smyger sig en annan känsla in, de gamla vårdtagarna börjar bli individer för Moa, och inte längre bara ett nummer i en sal och hon börjar engagera sig i deras historia.
Det är så skönt att läsa att hon ser de intagna kvinnorna och männen som egna människor och till slut vill göra livet drägligare för dem som inte längre kan klara sig själv. Hon visar på den medkänsla som man verkligen hoppas finns inom äldreomsorgen trots allt det negativa som hörs kring dagens äldrevård i Sverige. Jag hoppas Moa ska fortsätta jobba ett tag till på Liljebacken - hon behövs där.

0 kommentarer :

Skicka en kommentar